Jelenlegi hely

Gyakran feltett kérdések

Ki lehet-e hagyni a tájékoztatót?

2040 Budapest XI. kerület, Poprádi utca A tájékoztatón a részvétel kötelező, semmiképpen nem lehet kihagyni. Ha a gazdi nem is, de legalább valamilyen rokon, barát vegyen részt rajta, aki át tudja adni a fontos információkat.

Részletfizetésre van e lehetőség?

Sajnos nincs.

Lehet-e utalni?

Csak készpénzes fizetésre van lehetőség.

Az én kutyám nagyon fél a többitől, ez jelent problémát?

Természetesen nem. Sok hatékony módszert ismerünk a félelem kezelésére, segítünk a megoldásban. Persze ez időigényes feladat, kutyától függően akár hónapokig, vagy évekig is tarthat. A két hónapos képzés során igyekszünk átadni a gazdának azokat a módszereket, melyekkel hosszútávon tudja kezelni kutyája aggodalmait.

Idősebb kutyával is lehet jelentkezni?

A kutyák még idős korban is képesek tanulni, sőt a legújabb kutatások szerint hosszabbíthatja az élettartamukat, fittségüket, ha mozgásban tartjuk az agyuk fogaskerekeit. Ez persze nem azt jelenti, hogy a kutyaiskola minden idős kutyának jó. Ha az illető eb még sosem volt tíznél több kutya között, esetleg félelmet vagy agressziót váltanak ki belőle más kutyák, akkor ebben a korban már a stressz, amit ezek okoznak, komoly ellenérv lehet.

Biztosan elindul-e a képzés?

4 fő a minimum létszám.

Nagyon kisméretű kutyám van, nem lesz-e baja?

Az engedelmes képzések pórázon zajlanak, hogy a gazdák magabiztosan megtanulhassák a pórázhasználatot, a kutyák pedig a kulturált pórázon való közlekedést, úgyhogy ilyenkor nem lehet probléma. Az elengedésnél pedig lehetőség van a kisméretű kutyákat kerítéssel elválasztott külön területen elengedni.

Nagyon fiatal kutyám van, nem korai még?

A kutyák az első pillanattól kezdve tanulnak, szabályokat jegyeznek meg, ám nem mindegy, hogy milyeneket. Ha mi nem tanítunk nekik semmit, akkor önmaguk fognak kialakítani maguknak szabályokat, de ezek nem fognak megegyezni a mi elvárásainkkal. Ezért fontos, hogy már kicsi kortól kezdve a mi iránymutatásunkkal nevelkedjenek, így bátran kijelenthetjük, olyan nincs, hogy túl korai a kutyaiskola. A szociális és jutalmazáson alapuló módszerek pedig biztosítják, hogy az egészen fiatalok is örömmel tanuljanak.