Jelenlegi hely

Haladó képzés

Haladó képzés

Kiknek ajánljuk?

A jelentkezés feltétele a Középfokú vizsga, ami legalább 80%-osra sikerült. Amennyiben nem nálunk vizsgázott a páros, kérjük a jelentkezést követően emailben csatolva elküldeni az oklevelet.

A képzés célja

Testtudatos kommunikáció – Távoli irányíthatóság

A haladó csoportban kutya és gazdája fokozatosan nehezedő engedelmes és ügyességi feladatokkal birkózhatnak meg. A póráz nélküli munka során a gazdák egyre távolabbról lesznek képesek irányítani a kutyát. Megkezdődik a vezényszavak, és a kézjelek szétválasztása. A gazdák megtanulhatják, hogy hogyan tudják teljesen tudatosan használni a testüket és hangjukat, hogy a kutya irányítása pontos legyen. A szokásos engedelmességi gyakorlatokon kívül az egyszerűbb ügyességi feladatok kombinálása, illetve a klikkertréning formálásos, komplex tanítási módszere is „tananyag”. A tanulók belekóstolhatnak segítőkutyák, illetve terápiás kutyák által végzett munkába.

Bemutatókon való részvétel

A haladó csoport felkészült tagjai részt vehetnek a Top Mancs Kutyaiskola bemutatóin, így az együttműködés fejlesztésének fontos részévé válik, hogy a kutya ne csak a gazdájával, hanem más párosokkal is könnyedén együtt tudjon dolgozni.

Nem csupán családi kutya

Természetesen a jó hangulat is elengedhetetlen, így a párosok szórakoztató feladatokkal is erősíthetik kapcsolatukat. A képzés végén vizsgán adhatnak számot a megszerzett tudásról, mely nem csak házilag kerül elbírálásra, hanem külső vizsgáztató által is. A páros a vizsgán nyújtott teljesítményével az iskola hírnevét is alakítja, ezért fontos számunkra, hogy ebbe a csoportba csak elkötelezett kutyások jelentkezzenek.