Jelenlegi hely

Kölyökalapozó

Kölyökalapozó

Miért is kellene megalapozni egy tanfolyamot, ahova kezdő kutyák jelentkezését várjuk?

Tapasztalataink szerint sok kutya számára túlságosan hirtelen élmény az iskolába járás. Ez főleg igaz fiatalabb kölykökre, akik korábban semmilyen csoportos kutyás foglalkozáson nem vettek részt. Az első tanfolyami órák az ilyen kutyák számára abból áll, hogy próbálják megszokni a légkört, hogy rengeteg idegen kutya, ember, ismeretlen szagok és egyéb ingerek veszik körül őket. Ez félelmet vagy épp túlzott izgalmat vált ki belőlük, így nem igazán tudnak a gazdára figyelni.

A másik probléma, hogy sok alapgyakorlat egyes kutyának nagyon könnyen megy, másoknak viszont annál kevésbé. Az, hogy odafigyeljen, ha a nevén szólítjuk, jutalomfalatért leüljön, lefeküdjön, mind olyan alapvető készség, amire már jó, ha a tanfolyam elkezdésekor alapozhatunk, mert így több idő marad a komolyabb feladatokra, mint például a felugrálásról való leszoktatás, vagy a helyben maradás megtanítása.

Ha első kutyás gazda vagy, akkor neked különösen ajánlott az alapozó, mert ott olyan alapvető kérdések átbeszélésére is van idő, mint hogy milyen jutalmat használjunk, milyen felszereléssel dolgozzunk, vagy hogyan tanulnak a kutyák, és milyen módszerekkel érdemes kommunikálni velük, nevelni, képezni őket.

Az alapozó alkalmi rendszerű, tehát nem kell rögtön egy két hónapos tanfolyamnak nekivágnotok. Van esélye kutyának, gazdának egyaránt megismernie minket és az iskolát. Itt extra kis létszámú csoportokban dolgozunk, maximum 4 kutya lehet jelen egy alkalmon, pont azért, hogy a létszámmal ne terheljük túl a kutyák idegrendszerét és legyen idő szép lassan hozzászokni mindenhez.

Ide tényleg kezdő párosok jelentkezését várjuk, már tanfolyamra járók, extra problémákkal küzdők számára nem ez a megfelelő képzés.

A foglalkozásokat esőben is megtartjuk, ha kell van fedett hely ahova be lehet menni a kicsikkel.

 

Az alapozó díja: 4500 Ft/alkalom

Egy foglalkozás 60 perces.

A foglalkozások időpontja: Péntek 16:00-17:00 (napközi után)

Jelentkezz e-mailen, és érdeklődj a szabad helyek felől!

Csak 4 hónapos korig!