Jelenlegi hely

Agility

Agility

Kiknek ajánljuk?

Akiknek már nincsenek fegyelmezési problémáik, de a kutyájuk egy örökmozgó. Ha eddig nem tudtad kellő képen lefárasztani a kutyádat és benned is megvan a sportoláshoz a kellő energia.

Előfeltétel:

A jelentkezés feltétele a Középfokú vizsga, ami legalább 80%-osra sikerült. Amennyiben nem nálunk vizsgázott a páros, kérjük a jelentkezés során csatolva elküldeni az oklevelet. A vizsga komplex kell, hogy legyen (tehát k99-vizsgarendszerben Engedelmes 2 és Ügyességi 2 vizsga is). 

A képzés célja

Az agility nem csupán sport, sőt talán nem is elsősorban az…

Az agility lényege, hogy a gazda és a kutya egy összehangolt párost alkotva old meg egy bonyolult feladatot, miközben mindketten aktívan mozognak és gondolkoznak, és legfőképp jól érzik magukat. Az agility az együttműködésről és a kommunikációról szól, a sikeres párosok mindkettőben kiemelkedően jók. A siker pedig nem feltétlenül versenyeredményekben mérődik, hiszen vannak olyan párosok, akik alkatuknál, koruknál fogva nem tudnak iszonyúan gyorsan futni, fordulni, - mégis ha ügyesen működnek együtt a pályán, mindketten nagyon jól fognak szórakozni.

Az agilityben felborul az a szokásos rendszer is, hogy a gazda mondja meg mit kell tenni, a jó kutya meg megcsinálja. Itt olyan gyorsan kell alkalmazkodni a kialakult helyzethez, a gazdának olyan ügyesen kell összehangolnia a pozícióját, mozgását, kézjeleit és utasításait, hogy az esetek többségében neki nem sikerül pontosan „elmagyaráznia” a kutyának, hogy merre fusson, ugorjon, kússzon, azaz a hibák leginkább abból adódnak, hogy a kutya tökéletesen szót fogad a tökéletlen instrukcióknak. Ennek a felismerésnek a kiképzés egyéb területein is jó hasznát vehetjük.