Jelenlegi hely

Alaptanfolyam

Alaptanfolyam

Kiknek ajánljuk?

Iskolánkba már 6-7 hónapos kortól várjuk a kutyákat, felső korhatár pedig nincs. Minden fajtát, illetve keverékeket is szívesen látunk.

A képzés célja

Szocializáció

Az első foglalkozások egyik fő célja a kölykök és a felnőttek esetében is, hogy a kutya megszokja az idegen emberek és a többi kutya jelenlétét, ne mutasson félelmet, vagy agressziót a számára idegen helyen. Arra törekszünk, hogy a kutyát egy ilyen izgalmas környezetben sem csupán a póráz tartsa a gazdája mellett. Az alapképzés során a hiányos korai szocializációból adódó problémák megoldására is lehetőség nyílik.

Együttműködés – Motiválhatóság

A kezdő csoportban a kutyák – és főleg a gazdák – a sikeres együttműködéshez szükséges legalapvetőbb készségeket sajátítják el: figyelni egymásra, olvasni a másik viselkedéséből, megérteni a jelzéseit, rájönni, vajon mi motiválja a másikat. A képzés mindig a kutya-gazda páros viszonylatában történik, azaz szemléletünk szerint a kutya és a gazda személyisége és a kapcsolatuk jellege is befolyásolja az ideális módszerek kiválasztását. Az összecsiszolódás egyszerű játékos feladatok segítségével zajlik,  miközben a gazdák megtanulják simogatással, jutalomfalattal és játékokkal motiválni a kutyákat. A feladatok eredményeképp a kutyák gazda iránti kötődése is erősödik.
Eleinte tehát elsősorban a gazdák tanulnak!

Alapfegyelmi és alapügyességi gyakorlatok

A tanfolyam haladtával egyre több feladatot kell elsajátítaniuk a kutyáknak is: hívásra visszamenni, laza pórázon menni a gazda mellett, kérésre ülni, feküdni, helyben maradni stb. Az órák során az agility alapjaival való megismerkedésre is mód nyílik, az ügyességi feladatok jó alkalmat teremtenek a közös tanulásra. Az engedelmességi tréning a foglalkozások első órájában kiscsoportos képzés keretében zajlik.  Ezután az elengedés/játék és a behívás gyakorlása következik. A kutyák a gazda jelére mehetnek játszani, a szabad játék során a gazdák megtanulhatják értelmezni a kutyájuk és más kutyák viselkedésformáit pl. különbséget tenni játék és fenyegetés között és hogy mikor szükséges és milyen módszerekkel célravezető beavatkozni a kutyák között zajló interakciókba.

Az alapképzés lezárásaképp alapfokú vizsga tehető, amely a középfokú csoportba kerülésnek előfeltétele.