Jelenlegi hely

Kölyök tanfolyam

Kölyök tanfolyam

Kiknek ajánljuk?

A kölyök nevelése abban a pillanatban elkezdődik, amikor a gazdához kerül!

Hibás az a hozzáállás, amikor valaki azért nem foglalkozik a néhány hónapos kiskutyával, mert: „Hadd legyen gyerekkora, a tanulással még ráér!” A kölyök ugyanis ebben a korban mindenképpen rengeteg mindent megtanul, legfeljebb az útmutatásunk nélkül nem épp azt, amit kéne, sőt esetleg pont az ellenkezőjét. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a kölyöknek szigorú kiképzésre van szüksége!

A Top Mancs Kutyaiskolában - a természetes környezetre jellemző módon - a kölykök is vegyes korú csoportba járnak, és amellett hogy részt vesznek a közös játékban, ahol kölykökkel és barátságos felnőttekkel egyaránt találkozhatnak, bekapcsolódnak az alapképzésbe is, hiszen már 3-4 hónapos kortól készen állnak a legtöbb olyan készség és viselkedésforma elsajátítására, amelyekkel a kezdő csoportba kerülő felnőttek ismerkednek.

A képzés célja

Bizalmi kapcsolat kiépítése

Az alapvető cél, hogy a kölyköt eligazítsuk az emberek világában, ahol még nem ismeri a szabályokat. Egyértelműen meg kell neki mutatnunk, mi a helyes és mi az, ami számunkra elfogadhatatlan, méghozzá úgy, hogy közben a lehető legkevesebb negatív ingert alkalmazzuk, és kiépítjük a sikeres tanuláshoz szükséges bizalmi kapcsolatot.

Szocializáció

Az első hónapok során nagyon fontos, hogy a kiskutya minél többféle ingerrel találkozzon a lehető legváltozatosabb környezetben. Az ideális szocializációhoz nem elég ugyanazon a kutyafuttatón néhány jól ismert kutyával kialakított jó kapcsolat. Megfelelő tapasztalatok híján a kölyök idegen helyen, ismeretlen kutyákkal, nagyméretű, fekete vagy furcsa hangokat kiadó fajtákkal bizalmatlan, félénk vagy agresszív lehet. A kutyaiskolán sokféle - a megszokottól eltérő kinézetű és viselkedésű - idegen emberrel és gyerekekkel való találkozásra is mód nyílik. 

Stabil behívás

Kialakításához elengedhetetlen, hogy a kutya minél többet legyen szabadon. A Top Mancs Kutyaiskolában bekerített területen biztonságosan lehet szabadon engedni a kölyköket, egyszerre elősegítve a szocializációjukat és hatékonyan gyakorolni a behívást.