2viselkedesterapia
2viselkedesterapiaK

Viselkedésterápia

A magánoktatás sok okból lehet szükséges, de a legnagyobb előnye, hogy az oktató minden figyelme csak rád és a kutyádra összpontosul. Itt van igazán lehetőség átbeszélni az egyéni helyzeteket, az otthoni elakadásokat, a sétáltatásnál felmerülő problémákat. Pár esetben ezekre nem lehet tanfolyami szinten megfelelő választ adni, mert a gazdik élettere, napi rutinja esetenként eltér, így más-más megoldás lesz ideális számukra.

A magánoktatás történhet háznál, vagy az iskola területén is. A gazda és az oktató konzultáció során döntik el, melyik helyszín az ideális a páros számára, illetve kialakítják, hogy milyen napokon és milyen rendszerességgel történjenek a képzések.

Ha a kutyád nem vihető közösségbe, mert agresszív vagy fél a többi kutyától vagy emberektől, akkor szintén a magánoktatás az ideális számotokra. Ha van rá lehetőség, akkor persze igyekszünk olyan szintre fejleszteni a kutyádat, hogy tudjatok közösségbe járni, úgyhogy remélhetőleg ez csak átmeneti megoldás lesz számotokra.

Viselkedésterápiás jelentkezőinket tudjuk a leglassabb tempóban fogadni, mivel a terápia vagy rehabilitáció egy-egy kutya számára hosszadalmas folyamat, akár hónapok, vagy egy év is lehet. A kapacitásunk korlátozott, ezért kérünk, hogy várj türelemmel, ha nem jelentkezünk, nem azért van, mert elfelejtettünk, hanem mert még nincs szabad helyünk.