ovifejlec

Kölyökovi

Kiknek ajánljuk?

A Kölyökoviba 8 hetes kortól, (3 kombinált oltással)  várjuk a kölyköket, egészen 5 hónapos korukig. A gazdák részvétele kiemelten fontos ennél a foglalkozásnál, hiszen ez nem napközi, hanem egy olyan hely, ahol a gazdák legalább annyit tanulnak, mint kiskutyáik. Sőt több gazdi is jöhet egy-egy kölyökkel, akár az egész családot szívesen látjuk.

A foglalkozás célja?

Felügyelt “játszóház”

A kölyökovi az a hely, ahol kiskutyák biztonságban, szakértői felügyelet mellett kezdhetnek el ismerkedni kutyatársaikkal. A kölykök a foglalkozás során szabadon ismerkedhetnek, játszhatnak, rohangálhatnak egymással. Mindeközben az oktatók segítik a kiskutyákat a helyes kommunikációs és játékformák elsajátításában, illetve a gazdákat ezek olvasásában és kezelésében. A kölyköket külön csoportokban, egymástól elválasztott területen fogadjuk, így biztosítjuk, hogy minden kiskutya a maga korának, habitusának és méretének megfelelő társaságban, felszabadultan szórakozhasson.

Szocializáció

A megfelelő szocializáció elengedhetetlen minden kutya életében és fontos minél hamarabb belekezdeni. A Kölyökovi célja az energialevezetés mellett, hogy a kutyák megismerjék más fajtájú társaik stílusát, személyiségét, megtanuljanak úgy hancúrozni, hogy vizgyáznak egymásra.

A Top Mancs Kölyökoviban nemcsak más kölykökkel tudnak találkozni a kutyusok, hanem nagyon barátságos és játékos felnőtt kutyákkal is (úgynevezett Óvóbácsikkal- és nénikkel), akik segítenek a határfeszegető kölykök nevelésében. Az “Óvókutyák” szerepét többek között az oktatók képzett kutyái, illetve a Kutyával az Emberért Alapítvány segítő- és terápiás kutyái töltik be. A szocializációnak ugyanis elengedhetetlen eleme, hogy a kiskutyák különböző méretű, ivarú felnőttekkel is megismerkedjenek és jó dolgokat tanuljanak el tőlük.

Behívás

Az oktatók segítségével lehetőség nyílik a megfelelő behívás alapjainak elsajátítására. Ebben az időszakban még a gazdának kell sokat tanulnia, hogy a behívás jól működjön, akkor is, ha kiskutyája épp belefeledkezik a legjobb haverjával való játékba.

Alkalmi részvétel

A Kölyökovi alkalmi rendszerű, tehát a gazdának nem kell hosszú hetekre elköteleződnie. Bármelyik alkalmon szabadon részt vehet, miután előzetesen bejelentkezett.  A Hétvégi Kölyöktanfolyamra beiratkozó kutya-gazda pároknak a foglalkozás a Kölyökovival kezdődik, majd a 60 perces tanfolyami órára a suliban maradnak; így nekik a Kölyökovis részvétel a tanfolyam része és nem kell külön fizetni érte.