TCfejlec
TCkicsi

Top Club

A Top Mancs Club-csapata olyan tagokból áll, akik nem csupán átmeneti tevékenységként tekintenek a kutyázásra, hanem egyfajta hobbiként. Itt mindig cél marad a folyamatos fejlődés, hiszen soha sem mondhatjuk, hogy a mi kutyánk már mindent tud. A csapat tagjai megismerkedhetnek a fegyelmi és ügyességi feladatok magasabb szintjeivel, és belekóstolhatnak a különböző sportok egyes feladataiba (pl. K99, Agility, Hoopers, Rally Obidience, Szimatmunka). Illetve olyan készségeket fejleszthetnek ki kutyáikban, melyek a hétköznapi élet során is segítségükre lehet. Épp ezért számos olyan segítőkutyáknak tanított feladatot is elsajátíthatnak, mint a villanykapcsolás vagy a szemét kidobása. 

Ehhez a magas szintű munkához a kutya és gazdája között partneri kapcsolatra van szükség. Számunkra fontos, hogy megőrizzük kutyáink kreativitását és kezdeményező készségét, így néha furcsa és vicces megoldásokkal is találkozhatunk egy-egy feladat megoldásánál, de az órák épp ezért szórakoztatók. Sokféle kutya megfordult már a Clubban a keveréktől, a kotorékokon és a juhászkutyákon át a molosszusokig. Szakmai kihívásnak tekintjük, hogy megmutassuk, nemcsak a munkakutyatípusokkal lehet kivételes eredményeket elérni, hanem egyéb fajtákkal és keverékekkel is — persze megfelelő türelemmel és a kutya/gazda személyiségéhez való igazodással.

A Top Club csapatába nem lehet jelentkezni, a tagok felvétele meghívásos alapon történik.

Bemutatókon való részvétel

A Top Club felkészült tagjai részt vehetnek a Top Mancs Kutyaiskola bemutatóin, így az együttműködés fejlesztésének fontos részévé válik, hogy a kutya csapatban is könnyedén együtt tudjon dolgozni.

Nem csupán családi kutya

Természetesen a jó hangulat is elengedhetetlen, így a párosok szórakoztató feladatokkal is erősíthetik kapcsolatukat. A képzés végén vizsgán adhatnak számot a megszerzett tudásról, mely teljesítésével bevéshetik nevüket az iskola kiválóságai közé, és felkerülnek a dicsőségfalunkra.