2kozepfejlec
2kozepfejlecK

Középfokú tanfolyam

Kiknek ajánljuk?

Erre a képzésre olyan párosok jelentkezését várjuk, akik már valamilyen szervezett formában részt vettek alapszintű tanfolyamon, így a kutya ismeri az alapvető ügyességi akadályokat és engedelmességi feladattípusokat.

Előfeltétel

A képzés megkezdéséhez alapfokú vizsga szükséges, mely lehet más kutyaiskola vizsgája is, amennyiben komplex vizsga, tehát például a K99-vizsgarendszerben Engedelmes 1 és Ügyességi 1 vizsga is.

A képzés célja

Magasabb szintű engedelmességi gyakorlatok – Általános megbízhatóság

A kutyák magasabb szintű fegyelmi gyakorlatokat tanulnak, pl. lábnál követés, helyben maradás, a gazdák pedig megtanulják, hogyan fejleszthetik a kutya önkontrollját olyan helyzetekben, mint az üdvözlés, kutyákkal való találkozás, élelem-megtagadás. Ezek elsajátítása a későbbiekben az utcán, a kutyafuttatóban vagy épp az állatorvosnál is jól jöhet, mivel a fegyelmezett kutyák a konfliktushelyzeteket is jobban tudják kezelni.

Jobb irányíthatóság – Akadálypálya teljesítése

A kapcsolatfejlesztésre továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk. Különböző feladatokon keresztül a párosok megtanulják egymás apró kommunikációs jeleinek olvasását, a gazdák gyakorolják a kutya távolabbról való irányítását is, például akadálypálya teljesítése során.

Póráz nélküli együttműködés

Itt már egyre több gyakorlatot kell póráz nélkül teljesíteni. A gazdák elsajátíthatják azon technikákat, amelyekkel maguk mellett tudják tartani a kutyát feladathelyzetekben és nehéz szituációkban is.

A képzés végén középfokú vizsga tehető, ami a haladó csoporthoz vagy az agilityhez való csatlakozás alapfeltétele. Mindkét esetben legalább 80%-os vizsgaeredményre van szükség.